Pengikut Blog Ini

Sunday, April 17, 2011

Semua Kena Tipuu!!! Hahahaha!!!

Hoho.. Tamat sudah PRN Sarawak... Kerajaan baru telah dibentuk.. Walaupun kerajaan baru tapi orangnya orang lama.. Wakaka.. Semua orang dah kena kelentong la beb.. Media main stream pun kena kelentong gak. Apa yang dikelentongkan korang pikir la sendiri yek.. Hahaha..

Congratz la kepada kerajaan yang baru.. Selamat menjalankan tugas.. Ambik la apa-apa yang patut.. Jangan sampai terkantoi sudah.. Kalao kantoi dah tak bole nak ambik dah.. Haha.. Gudluck..!!

Kepada Pakatan Rakyat yang sekali lagi menjadi pembangkang di Sarawak, jadilah pembangkang yang berguna kepada rakyat. Orang kata jadi pembangkang lebih mudah daripada jadi Kerajaan. Ye la kot.. Jadi pembangkang kita bangkang je la mana rasa yang tak berkenan di hati. Kalau jadi kerajaan kena jadi pelaksana..

DAP menang 12 daripada 15 kerusi yang dipertandingkan. Hebat! 80% kerusi dimenangi mereka. PKR? 3 daripada 49. Lebih kurang 6% jer.. BN? 55 kerusi daripada 71.. Kira-kira 77%.. Bole kata teruk la jugak jika nak compare dengan corak kempen mereka yang menggunakan segala jenis medium yang ada.. Haha...

Apa-apa pun aku rasa PKR kena muhasabah lebih sket kalau ada cita-cita nak menang PRU-13 bersama dengan ahli gabungan Pakatan Rakyat yang lain. Kalau tak lupakan saje...

p/s : Kekalahan terbesar BN di Sarawak......

No comments:

Post a Comment