Pengikut Blog Ini

Wednesday, February 10, 2010

Antara Malang Yang Bertuah...


Hari yang agak malang aku fikir buat gergasi EPL selepas perlawanan pagi tadi.. Chelsea tewas kepada Everton walaupun telah mendahului. Liverpool juga kecundang pagi tadi kepada Arsenal. Malah gagal pula dalam pertikaian "hand ball" yang dilakukan oleh Fabregas berhampiran kotak penalti pada saat-saat akhir permainan. United pula hanya seri dengan Villa setelah Nani di arah keluar padang walaupun baru 30 minit bermain...

Sungguhpun begitu terdapat juga elemen-elemen tuah selepas perlawanan pagi tadi... Fabregas misalnya terlepas daripada pandangan pengadil setelah dengan sengaja menyentuh bola pada saat-saat akhir permainan yang mana mungkin boleh mengubah keputusan perlawanan pagi tadi. United juga bertuah sebenarnya.. Kalau tidak kerna jaringan sendiri pemain Villa aku fikir United akan pulang dengan tangan kosong dari Villa Park.. Begitu juga dengan Chelsea yang menumpang tuah atas kegagalan United meraih tiga mata di Villa Park untuk terus menerajui liga dengan kelebihan satu mata.

Adakah senario seumpama ini akan terus berlaku untuk perlawanan liga yang seterusnya..? Aku juga melihat beberapa keputusan pengadil yang kurang bernas dalam perlawanan pagi tadi.. Sama ada yang melibatkan Villa mahupun United.. Mungkin hanya aku yang berpandangan begitu... Aku pun tak tahulah.. Aku bukanlah begitu arif dalam menganalisis keputusan pengadil tetapi terdapat beberapa insiden kekasaran yang dilakukan oleh pemain United dan Villa pada hemat aku perlu ada tindakan susulan daripada pengadil perlawanan. Entahlah.. Mungkin mata aku salah tengok mungkin.. Maklumlah mengantuk di awal pagi.. Hehe...

Walauapapun yang terjadi, United masih lagi dalam persaingan dalam merebut kejuaraan Liga Perdana. Perlawanan selepas ini dilihat lebih mencabar apabila turun menentang Everton di Goodison Park pada 20 Februari ini. Maklumlah lepas menang dengan Chelsea.. Mestilah bersemangat nak kalahkan United pula.. Ahaha.. =)

Glory...Glory....

p/s : Memandang ke arah perlawanan Champions League pula...

1 comment:

  1. go go man.u !
    macam biasala..rooney kalau jumpa team lama dia jarang pulang sugul..walau di boo sebagai traitor..dia still cool n still scoring the goal..
    gua predict 2-0. runi gol sebijik :)

    ReplyDelete